Energiakatselmukset

Energiakatselmus on tapa selvittää kiinteistön merkittävimmät ja taloudellisesti kannattavimmat keinot säästää energiaa ja vähentää energiakustannuksia. Se on järjestelmällinen menettely, jolla saadaan riittävästi tietoa yrityksen energiankulutusprofiilista, tunnistetaan mahdollisuudet kustannustehokkaaseen energiansäästöön ja määritetään säästön suuruus. Me Lamitilla teemme energiakatselmuksia luotettavasti ja takuunopeasti. Pyydä tarjous.

Energiakatselmukset tehdään Suomessa Motiva-mallin mukaisesti. Se on perusteellinen ja kattava selvitys erilaisten rakennusten energian ja veden käytöstä ja näiden tehostamismahdollisuuksista.

Energiakatselmukseen kerätään mittauksista ja laskelmista saatua tietoa kohteen energian kulutuksen jakautumisesta. Sen avulla pystytään selvittämään, miltä alueilta energian- ja vedenkulutusta pystytään tehostamaan.

Katselmus pitää myös sisällään mahdollisia toimenpide ehdotuksia ja laskelmia säästöistä, investoinneista ja taloudellisuudesta.

Energiakatselmuksen tavoitteena on ohjata energiankäytön säännöllistä seurantaa, jotta energiantehokkuutta pystytään ylläpitämään ja parantamaan tulevaisuudessakin.

Energiakatselmuksia pystyvät laatimaan pätevöityneet energiakatselmoijat, jotka ovat käyneet Motivan pitämän energiakatselmoijan peruskurssin hyväksytysti.

Energiatehokkuuslaki velvoittaa suuret yritykset tekemän energiakatselmuksen vähintään neljän vuoden välein. Valtio kuitenkin tukee kuntasektorin sekä mikro- ja pk-yritysten Motivan mallin mukaisia energiakatselmuksia 50%. [https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/pk-ja-midcap-yritys/energiatuki/] Tukea energiakatselmusten tekoon on mahdollista myöntää yritykselle:

• jonka palveluksessa on alle 250 henkilöä,

• jonka liikevaihto on alle 50 miljoonaa euroa vuodessa,

• jonka taseen loppusumma on alle 43 miljoonaa euroa, jota ei voida luokitella suureksi yritykseksi omistussuhteiden kautta.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Puhelimitse 0290 303 0020290 303 002

tai siirry Yhteystiedot -sivulle
tai ota yhteyttä www-lomakkeella

hinnat 0290-alkuisiin yritysnumeroihin  0,0835 €/puhelu + 0,0691 €/min lankapuhelimista, ja 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min matkapuhelimista
(sis. alv. 24 %).

 

 

 

 

 

 

aty    jamk jyo   solar-arena tty vtt  frannet