Koulutukset

 

Energiatodistuskoulu® on jokaisen suomalaisen hyödyksi kehitetty koulutuskonsepti rakennusten energiatehokkuudesta ja mihin sitä kohentamalla tähdätään ja päästään.

Järjestämme sekä räätälöityjä että koulutuskalenteriin valmiiksi julkaistuja, ohjelmarungoiltaan suunniteltuja energiakoulutuksia.

Koulutuksia järjestetään useilla paikkakunnilla, myös asiakkaan järjestämissä tiloissa. Voimme räätälöidä koulutuksen asiakkaan tarpeiden mukaan. Järjestämme myös etä- ja vierikoulutuksia. Ota yhteyttä ja kysy lisää 0290 303 002 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Palvelemme mielellämme!

 

Koulutusvalikoima:

Tenttiin valmentava
Koulutus valmentaa energiatodistuksen laatijan pätevyystenttiin. Koulutuksessa käydään läpi energiatodistuslaki ja -asetus, rakentamismääräyskokoelmat D3 ja D5 sekä muita tenttiin vaadittavia materiaaleja. Lisäksi tehdään erilaisia laskentaharjoituksia.

Korjausrakentamisen energiamäärykset
Koulutus valmentaa suunnittelijaa tai korjaushankkeeseen ryhtyvää huomioimaan korjaushankkeessa tarvittavat energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat. Korjaushanke tarvitsee rakennusluvan tai toimenpideluvan. Lupaa haettaessa on esitettävä hankkeen Energiaselvitys. Korjaushankkeen energiaselvitys on erilainen kuin uudisrakennuksen vastaava. Koulutuksessa käydään läpi korjaushankkeen energiaselvityksen laatiminen.

Kuntotarkastus
Koulutuksen tarkoituksena on opastaa tekemään yhdellä kohdekäynnillä kuntotarkastus ja rakennuksen energiatodistus. Koulutus soveltuu tarkastustoiminnasta kiinnostuneille, jo päteville energiatodistuksen laatijoille, sertifioiduille kuntotarkastajille, pätevyyksiä harkitseville, lämpökuvaajille, päättäjille ja yrittäjille, jotka aikovat yhdistää näitä toimia tai tehostaa toimintaa tarkastuksissa.

Lämpökuvaus
Tämän koulutuksen tarkoituksena on opastaa, kuinka energiatehokkuus voidaan todeta kuvaamalla ja lähteä parantamaan energiatodistuksen arvoja.

Tarkoituksena on myös opastaa, kuinka energiatehokkuutta voidaan parantaa, kuinka säästetään energiaa ja kuinka toimenpiteillä säästetään rahaa.

Laskentakoulutus (Energiajunior/-senior)
Käydään läpi taustaa paremman energiatehokkuuden saavuttamiseksi ja tehdään energiaselvityksen ja -todistuksen laskentaharjoituksia. Laskentaharjoituksissa tehdään mittauksia pinta-aloista, harjoitellaan mittausohjelman käyttöä, lasketaan pientalo- ja kerrostalokohde sekä harjoitellaan huomioiden ja parannusehdotusten täyttämistä.

Ohjelmistokoulutus
Harjoitellaan energiatodistuksen laadinnassa käytettävien ohjelmien käyttöä (Energiajunior, Energiasenior). Lasketaan esimerkkirakennuksien energiatodistukset.

Lähes nollaenergia rakennuksen suunnitteleminen
Vuoteen 2020 mennessä kaikkien uudisrakennusten tulee olla lähes nollaenergiarakennuksia. Miten tämä voidaan tehdä? Koulutuksessa käydään läpi pääkohdat: a) rakennuksen ja sen rakenteiden sekä talotekniikan tulee olla riittävän energiatehokas (passiivitasoa tai parempi) b) rakennuksessa tulee käyttää uusiutuvaa omavaraisenergiaa, jotta lähes 0-taso saavutetaan. Lisäksi koulutuksessa lasketaan ja suunnitellaan rakennus, jolla todennetaan, miten lähes nollaenergiataso saavutetaan.

Energiatodistuskoulutus
Energiatodistuksen avulla voit tehdä enemmän kuin laki vaatii, jotta taloyhtiö/asiakas saa siitä reilusti hyötyä. Miten? Koulutus auttaa selvittämään asian.

E-remonttikoulutus
Koulutuksen tavoitteena on selvittää toteutettavien korjauskohteiden energiateknisiä asioita, kustannusvaikutuksia ja kuinka tehdä ympäristötehokkaasti energiaremontti.

Kohderyhmä: isännöitsijät, asunto-osakeyhtiöiden hallitukset, kuntien päättäjät, rakennusvalvojat, rakennuttajat, kiinteistöihmiset, kunnossapitoyritysten johtajat, suunnittelijat ja muut joiden tehtäviin kuuluu peruskorjaustyöt.

Energiatodistusrekisterin käyttökoulutus
Perehdytään energiatodistusrekisteriin ja käydään läpi vaiheittain energiatodistuksen tallentaminen järjestelmään. Opastetaan rekisterin käyttöön vaadittavien laitteiden hankinnassa ja käyttöönotossa.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Puhelimitse 0290 303 0020290 303 002

tai siirry Yhteystiedot -sivulle
tai ota yhteyttä www-lomakkeella

hinnat 0290-alkuisiin yritysnumeroihin  0,0835 €/puhelu + 0,0691 €/min lankapuhelimista, ja 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min matkapuhelimista
(sis. alv. 24 %).

 

 

 

aty    jamk jyo   solar-arena tty vtt  frannet